Verblijven in een Mongoolse Ger in de Franse Alpen

De Ger ook wel Yurt genoemd, is de traditionele woning van de Mongoolse nomaden.

Ruim, rond en authentiek....
De Ger geeft een heel bijzonder gevoel. De indrukwekkende ronde vormen geven rust, maken je stil. Je leeft in één ruimte net als natuurvolken, dicht bij elkaar, knus, intiem en behaaglijk.

De door ons zelfgemaakte Ger bereikt zo’n 40m2. De houten vloer benadrukt de grote cirkelvormige ruimte en zorgt voor extra comfort in deze romantische nomadewoning.

De Ger is uitgerust met 1 tweepersoons bed en een 2 persoons slaapbankje, een keuken, een knusse zit-en eethoek, voldoende opbergruimte en een gezellige houtkachel in het midden van de bijzondere ruimte voor de wat frissere avonden. Uitgebreide keukeninventaris is aanwezig om een lekkere maaltijd klaar te maken.

Zonne-energie zorgt voor verlichting, er is verder in de Ger geen stroom aanwezig. Even terug naar een eenvoudig leven. Dat is bijzonder !

Wil jij ook eens luxe kamperen ?

Lekker dromen in een Ger en genieten van het maanlicht wat door de glazen koepel valt? Buiten wonen en luisteren naar wat de stille de natuur te bieden heeft?

De stijlvolle Ger is van Mei tot Oktober te huur en is geschikt voor 2 tot 4 personen.

De unieke paradijselijke ligging, aan de rand van de Guil-kloof, biedt een spectaculair uitzicht. De prachtige eigen beschutte plek is voorzien van een picknicktafel, buitenstoelen, bankjes, en een kampvuur/barbecue plaats.

De sanitaire voorzieningen (2 warme douches, wasbak, en 2 toiletten) bevinden zich wat verder bij het kampeerterrein (+/- 150m van de Ger gelegen). Daar is ook elektriciteit voor eventueel een telefoon en dergelijke op te laden. Ook kunnen de in de Ger verblijvende gasten vrijelijk gebruik maken van het natuurbad bij het huurhuis wat verderop.

Kortom, ingrediënten genoeg voor een onvergetelijke vakantie !

 

 

WAT JE MOET WETEN:
Er mag in de Ger niet gerookt worden en huisdieren zijn in verband met
allergieën niet toegestaan.
Beddengoed,hand en theedoeken dient u zelf mee te nemen.
De formaten van de bedden zijn:
Bed & Futon: 140 x 200 cm
Het formaat van de dekbedden: 200 x 200 cm.
De hoofdkussens zijn van het gangbare formaat.