Yurt

Verblijven in een Mongoolse Yurt in de Franse Alpen

De Yurt ook wel Ger genoemd, is de traditionele woning van de Mongoolse nomaden.

Ruim, rond en authentiek.... De Yurt geeft een heel bijzonder gevoel. De indrukwekkende ronde vormen geven rust, maken je stil. Je leeft in één ruimte net als natuurvolken, dicht bij elkaar, knus, intiem en behaaglijk.

De door ons zelfgemaakte 4 persoons yurt bereikt zo’n 40m2. De houten vloer benadrukt de cirkelvormige ruimte en zorgt voor extra comfort in deze romantische nomadewoning.

De yurt is uitgerust met 1 tweepersoons bed en een 2 persoons slaapbankje en een gezellige houtkachel in het midden van de bijzondere ruimte voor de wat frissere avonden.

Verder is er een keuken aanwezig, een knusse zit-en eethoek en voldoende opbergruimte Uitgebreide keukeninventaris is aanwezig om een lekkere maaltijd klaar te maken.

Zonne-energie zorgt voor verlichting, er is verder in de yurt geen stroom aanwezig. Even terug naar een eenvoudig leven. Dat is bijzonder!

Wil jij ook eens luxe kamperen ?

Lekker dromen in een yurt en genieten van het maanlicht wat door de glazen koepel valt? Buiten wonen en luisteren naar wat de stille de natuur te bieden heeft?

"Ga één keer per jaar ergens heen waar je nog nooit bent geweest." Dalaï Lama

De stijlvolle Yurt is van Mei tot Oktober te huur
De unieke paradijselijke ligging, aan de rand van de Guil-kloof, biedt een spectaculair uitzicht. De prachtige eigen beschutte plek is voorzien van een picknicktafel, buitenstoelen, bankjes, en een kampvuur/barbecue plaats.

De sanitaire voorzieningen (2 warme douches, wasbak, en 2 toiletten) bevinden zich wat verder bij het kampeerterrein (+/- 100m van de Yurt gelegen). Daar is ook elektriciteit voor eventueel een telefoon en dergelijke op te laden. Ook kunnen de in de Ger verblijvende gasten vrijelijk gebruik maken van het natuurbad bij het huurhuis wat verderop.

Kortom, ingrediënten genoeg voor een onvergetelijke vakantie !

 

WAT JE MOET WETEN:

Er mag in de yurt niet gerookt worden en huisdieren zijn in verband met allergieën niet toegestaan.

Beddengoed,hand en theedoeken moet je zelf meebrengen. De formaten van de bedden zijn:

Bed & Futon: 140 x 200 cm
2 bedbanken van 90 x 200 cm
Het formaat van de dekbedden is: 135 x 200 cm,
van het tweepersoons bed: 180 x 200 cm.
De hoofdkussens zijn van het gangbare formaat.